Ouderraad

De ouderraad van Royke … even kennismaken

De ouderraad bestaat uit een groep enthousiaste ouders en een fijne afvaardiging van het onderwijzend personeel en directie (de ledenlijst vind je op de achterzijde). Wij vergaderen maandelijks en organiseren een aantal activiteiten die aansluiten bij het schoolgebeuren. Wij bespreken knelpunten, doen verbetervoorstellen, antwoorden op vragen, doen suggesties met betrekking tot het schoolgebeuren …

Wat is onze rol? De ouderraad wil een schakel zijn tussen ouders en school en streeft een actieve betrokkenheid na bij het schoolgebeuren. Degelijk onderwijs is immers een opdracht voor de school én voor het gezin.

Praktisch: * de ouderraad werkt samen met de leerkrachten en de directie aan meer verkeersveiligheid,   speelplaatsverfraaiing …; * de ouderraad wil alle ouders vertegenwoordigen en wil een aanspreekpunt zijn; * de ouderraad optreedt als spreekbuis voor één of meerdere ouders; * de ouderraad financieel kan ‘bijspringen’ door het organiseren van allerhande activiteiten; * de ouderraad betrokken kan worden en ondersteuning kan bieden bij het schoolgebeuren van de   kinderen en bij de school als leef- en leergemeenschap.

Enkele verwezenlijkingen

Klasfoto’s
Speeltrein op de speelplaats Breekiezel
Windscherm speelplaats Breekiezel
Muurschildering speelplaats Oudsbergerweg
Geluidsisolatie eetzaal Oudsbergerweg
Medewerking aan het schoolfeest
Verfraaiing eetzaal Breekiezel en Multi-doel Oudsbergerweg
Speeltoestel Breekiezel
Duikelrek Breekiezel
Speelplaatsmateriaal

Activiteiten schooljaar 2018-2019

26/08 Receptie start schooljaar
17/11  Viering grootouderdag LO
10/12 Quiz
21/01 Kienavond

30/03 Vastenmarkt

05/06 Schoolfeest

24/06 Vrijwilligersfeest

27/06 Receptie voor de laatstejaars

 

We doen een warme oproep aan alle ouders: je bent meer dan welkom op onze activiteiten!

We nodigen je graag uit … in de ouderraad Wij zijn steeds op zoek naar enthousiaste ouders die graag actief willen meewerken! Zeker in de klassen zonder vertegenwoordiging in de ouderraad (zie achterzijde) hebben we versterking nodig. Voel je je geroepen? Hartelijk welkom! Mail naar w.v.vandenabeele@uu.nl  of spreek één van onze leden aan.

Freelance-ouders gezocht! Wil je af en toe de handen uit de mouwen steken op allerhande activiteiten, maar wil je je niet volledig engageren binnen de  ouderraad? Ook dat kan! Vele handen maken licht werk. Interesse om mee te doen? Meer info nodig? Contacteer ons via w.v.vandenabeele@uu.nl of spreek ons aanl

Online informatie De verslagen van de ouderraad vind je gemakkelijk terug op www.royke.be/ ….. Zo houden we je steeds op de hoogte van het reilen en zeilen van onze werking.

De ouderraad van Royke … even kennismaken

 


Afgevaardigden onderwijzend personeel:
Wim Daniels, Kelly Klaps, Nathalie Cosemans